Mestská polícia v Prešove začala spravovať päť parkovísk

11.01.2006 Prešov

Prešov 11. januára (TASR) - Dovedna päť parkovísk s 231 miestami spravuje od začiatku roka 2006 Mestská polícia (MsP) v Prešove. Stalo sa tak po tom, čo ich ...
Prešov 11. januára (TASR) - Dovedna päť parkovísk s 231 miestami spravuje od začiatku roka 2006 Mestská polícia (MsP) v Prešove. Stalo sa tak po tom, čo ich mesto vyňalo z nájomnej zmluvy s firmou J. V. S. a zaradilo do vlastnej správy.

Parkovacie miesta na mestských pozemkoch sa nenachádzajú v priamom centre mesta, preto aj hodina státia na nich od pondelka do soboty vyjde najlacnejšie v celom historickom jadre - 10 korún. Ide o ulice Tkáčsku, Bayerovu, Vajanského, Partizánsku a Kúpeľnú. Až na naposledy menovanú na všetkých ostatných sú inštalované automaty na predaj lístkov. Tie musia vodiči potom umiestniť za predné sklo v automobile. V opačnom prípade hliadka MsP auto odfotografuje, vodiča predvolá na pohovor a začne sa priestupkové konanie. Podľa príslušného všeobecne záväzného nariadenia mesta je maximálna bloková pokuta 1000 Sk.
Zástupca náčelníka MsP Jozef Husovský povedal, že do konca marca budú ešte tolerantní a pokuty nedosiahnu stanovený strop. Nebudú dávať autám ani blokovacie zariadenia, tzv. papuče.
Platby za parkovanie by mali v tomto roku podľa odhadu MsP dosiahnuť sumu vyše 3,6 milióna Sk. Po odpočítaní všetkých nákladov na správu a údržbu parkovacích miest by mal byť čistý príjem pre mestskú pokladňu necelých 2,9 milióna Sk.
V priebehu roka má MsP prevziať do správy aj parkoviská na Vajanského ulici (pri budove Policajného zboru) a na Soľnobanskej ulici, kde je dovedna vyše 100 miest.
 

Vyberte región

mark